Current track

Title

Artist


O Σύνδεσμος HOPE-A συμβάλει στην ανάπτυξη των Οργανικών Ηλεκτρονικών

Written by on 4 Ιουλίου, 2022

HOPEA Ελληνικός Σύνδεσμος Οργανικών Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών

Ο Σύνδεσμος HOPE-A (Hellenic Organics Printed Electronic Association) συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της βιομηχανίας των οργανικών εκτυπωμένων ηλεκτρονικών, στην εξωστρέφεια, τη μεταφορά και πώληση προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό, τη διασύνδεση και στη δημιουργία συνεργασιών με τους αντίστοιχους φορείς κυριολεκτικά από όλο τον κόσμο.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Σύνδεσμος Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών κατάφερε να κάνει σημαντικά βήματα σε μια αγορά που αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η παγκόσμια αγορά και βιομηχανία των οργανικών ηλεκτρονικών μέχρι το 2027 αναμένεται να εκτιναχθεί στο ποσό των 159.11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο ραγδαία αναπτυσσόμενος τομέας της Νανοτεχνολογίας εκτός από τις επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις , δημιουργεί με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του δεκάδες εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς της παραγωγής, της οικονομίας, της κοινωνίας.

Σ αυτό το συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον της παγκόσμιας αγοράς, ο Σύνδεσμος HOPE-A προωθεί τις συνεργασίες, τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, τις εξαγωγές των νέων προϊόντων των μελών του , τη συνεργασία με διεθνείς φορείς, την ανάπτυξη των συγκεκριμένων τεχνολογιών και την προώθηση της  ψηφιακής βιομηχανίας.

Συμμετοχή σε μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα που δημιουργούν τη βιομηχανία των Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών στην Ευρώπη

   Ο Σύνδεσμος Οργανικών Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών HOPE-A έχει κεντρικό ρόλο στο ευρωπαϊκό έργοFlexfunction2sustain, το οποίο περιλαμβάνει τη δράση «Open Innovation Test Bed».

Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος του HOPE-A καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης «στόχος αυτής της ευρωπαϊκής δράσης είναι να μειώσει τον χρόνο αλλά και το κόστος παραγωγής καινοτόμων προϊόντων, προσφέροντας ένα ουσιαστικό εργαλείο ανάπτυξης για τις μικρές ή πολύ μικρές εταιρείες, αυτές δηλαδή που δεν διαθέτουν ολοκληρωμένη γραμμή παραγωγής προϊόντων και πλήρη πρόσβαση σε τεχνολογίες αιχμής».

   Ο HOPE-A συμμετέχει σε μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία κύριο στόχο έχουν τη διαμόρφωση των υποδομών της Βιομηχανίας των Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ευρώπη, όπως το RealNano, το Flexfunction2Sustain και το Cornet project.Πρόκειται για ευρωπαϊκά προγράμματα που ενσωματώνουν  πρωτοποριακές τεχνολογίες έξυπνων νανο-χαρακτηρισμών και μεθοδολογίες τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση σε πραγματικό χρόνο των ιδιοτήτων, της ποιότητας και λειτουργίας των παραγόμενων εκτυπωμένων ηλεκτρονικών διατάξεων, οι οποίες θα μπορούν να παράγονται μαζικά με υψηλή ποιότητα αλλά και χαμηλότερο κόστος.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο HOPE-A έχει συνάψει σύμφωνα συνεργασίας με αντίστοιχους συνδέσμους εταιρειών εκτυπωμένων ηλεκτρονικών σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για συνδέσμους που βρίσκονται  στις πιο ανεπτυγμένες χώρες και αγορές του κόσμου, στη Γαλλία (AFELIM), στη Γερμανία (Copt.NRW, και OES), στην Κίνα (IAPE), στην Ιαπωνία (ΙAPEC), στην Κορέα (KOPEA).

  Επιπλέον, στην Ελλάδα ο HOPE-A έχει συνάψει συνεργασίες με Συνδέσμους και Δίκτυα όπως, NANONET, HAPEC, HETiA, ΣΕΚΕΕ, κλπ.

Διεθνή Συνέδρια Νανοτεχνολογίας και Οργανικών Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών

  Ο Σύνδεσμος HOPE-A είναι επισης συνδιοργανωτής του μεγαλύτερου στη ΝΑ Ευρώπη Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας &Οργανικών Ηλεκτρονικών  του NANOTEXNOLOGY, το οποίο έχει συμπληρώσει ήδη δύο δεκαετίες και έχει φέρει την Ελλάδα στην αιχμή της παγκόσμιας πρωτοπορίας.

 Επίσης, τα τελευταία δέκα χρόνια ο HOPE-A μαζί με το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας ΑΠΘ έχει καταφέρει να εδραιώσει έναν νέο διεθνές Συνέδριο & Έκθεση για την Βιομηχανία, για τα Οργανικά & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά. Πρόκειται για διήμερο καινοτομίας με αιχμή την εκτυπωμένη ενέργεια και τις πράσινες τεχνολογίες, το οποίο πραγματοποιείται  κάθε Οκτώβριο στην Αθήνα.

  Τον Οκτώβριο του 2021 το HOPE-A διοργάνωσε το εξαιρετικά πετυχημένο από άποψη συμμετοχής 11ο Διεθνές Συνέδριο& Έκθεση για τα Εύκαμπτα Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Divani Caravel.  Να επισημανθεί ότι το  11ο Διεθνές Συνέδριο και την Έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης , ο Διευθυντής του Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρ. Δ, Μιχάλης Δρίτσας, ο Samykannu Rajendran 2ος γραμματέας και εμπορικός αξιωματούχος της Πρεσβείας της Ινδίας, ενώ στο Συνέδριο συμμετείχαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Bordeaux της Γαλλίας Γεώργιος Χατζηϊωάννου εκπρόσωπος του Γαλλικού ΣυνδέσμουAFELIMκαι  ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας COATEMA Thomas Kolbusch.

Πηγή:

Stelina Margaritidou

The post O Σύνδεσμος HOPE-A συμβάλει στην ανάπτυξη των Οργανικών Ηλεκτρονικών appeared first on Ειδήσεις, Τελευταία Νέα από Γερμανία | FindGR.de.