Current track

Title

Artist


Ποιο είναι το πιο δημοφιλές εταιρικό όχημα στη Γερμανία;

Written by on 16 Μαΐου, 2022

Μήπως μία πολυτελής λιμουζίνα, ενίοτε με ξένες πινακίδες, λόγω φορολογίας; Η απάντηση θα σας εκπλήξει…

Κι όμως, τα στοιχεία δίνουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα. Το δημοφιλέστερο εταιρικό αυτοκίνητο για το 2021 είναι το Passat Variant της Volkswagen, καθώς συγκεντρώνει το 5,8% των προτιμήσεων. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα μοντέλα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Παραδοσιακά το Passat θεωρείται κλασική επιλογή για τον οικογενειάρχη που θέλει πάνω απ΄όλα αξιοπιστία στην κατασκευή και μεγάλο χώρο αποσκευών. Τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί και σχεδιαστικά, χωρίς να χάνει την αξιοπιστία του.

Δεύτερο μοντέλο, με 5% των προτιμήσεων- και μοναδικό SUV στα πέντε πρώτα εταιρικά οχήματα- αναδεικνύεται το Ford Kuga Hybrid. Ακολουθεί το Skoda Octavia Combi, που βασίζεται στην πλατφόρμα του VW Golf. Άλλωστε η τσεχική Skoda ανήκει, εδώ και πολλά χρόνια, στον γερμανικό όμιλο Vollkswagen. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ένας κλασικός ανταγωνιστής του Golf, το Ford Focus, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ένα ακόμη Skoda, το Superb Combi, που βασίζεται στην πλατφόρμα του Passat. Είναι προφανές ότι το κόστος, η κατανάλωση και η αξιοπιστία του κινητήρα αποτελούν τα κύρια κριτήρια για την προμήθεια εταιρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία.

Τελευταία προσφέρονται όλο και περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. «Η στροφή αυτή διευκολύνεται από το χαμηλό κόστος κίνησης σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα, αλλά και από τα φορολογικά κίνητρα», λέει ο Ρόλαντ Μάγιερ, επικεφαλής της γερμανικής LeasePlan, στην Handelsblatt. Επιπλέον, επισημαίνει, «η αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων, η ταχύτητα φόρτισης και η ποιότητα των μπαταριών συνεχώς βελτιώνονται».

Κορυφαίο ηλεκτρικό εταιρικό όχημα για το 2021, με 18,7% των προτιμήσεων, αναδεικνύεται το Skoda Enyaq iV 80. Στη δεύτερη θέση μας περιμένει μία έκπληξη, το μικροσκοπικό αλλά δαιμόνιο Renault Twingo Electric. Μόλις στην τρίτη θέση ακολουθεί το Tesla Model 3 LR, που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι το κορυφαίο ηλεκτρικό εταιρικό αυτοκίνητο σε όλη την Ευρώπη.

O καγκελάριος Olaf Scholz αποβιβάζεται από τη θωρακισμένη λιμουζίνα του

Τί γίνεται όμως με τα «υπηρεσιακά» αυτοκίνητα των πολιτικών που όπως και να το κάνουμε, πολλές φορές δίνουν το παράδειγμα για τους απλούς πολίτες; Την εποχή της παντοδυναμίας του, ο σοσιαλδημοκράτης Gerhard Fritz Kurt Schröder υπερηφανευόταν ότι είναι «καγκελάριος όλων των αυτοκινήτων» και κάθε τόσο άλλαζε την υπηρεσιακή λιμουζίνα που χρησιμοποιούσε. Στα χρόνια της A. Merkel οι θηριώδεις Mercedes-Benz ή BMW εγκαταλείφθηκαν για χάρη της διακριτικής πολυτέλειας ενός Audi.

Ο διάδοχός της που δεν είναι άλλος από τον Olaf Scholz επιστρέφει στην εγγυημένη συνταγή της πολυτελούς, θωρακισμένης Mercedes-Benz. Πάντως, το παράδειγμα φαίνεται να ακολουθούν πολλοί νεότεροι πολιτικοί. Με Audi εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής η ηγεσία των σοσιαλδημοκρατών (SPD) μετά τις εκλογές στο κρατίδιο του Ζάαρ. Εξαιρέσεις βέβαια επιτρέπονται- για να μην πούμε ότι επιβάλλονται- για λόγους εντοπιότητας. Αν και «Πράσινος», ο πρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν δύσκολα θα αποφύγει μία Mercedes-Benz. Αλλά και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder μάλλον θα προκαλούσε πολιτικό ζήτημα, εάν εμφανιζόταν με αυτοκίνητο διαφορετικό από μία επιβλητική βαυαρική BMW.

Πηγή:

The post Ποιο είναι το πιο δημοφιλές εταιρικό όχημα στη Γερμανία; appeared first on Ειδήσεις, Τελευταία Νέα από Γερμανία | FindGR.de.