Current track

Title

Artist


Γαλλία: Ισλαμιστές απειλούν να αποκεφαλίσουν τη δημοσιογράφο Οφελί Μενιέ

Written by on 31 Ιανουαρίου, 2022

Ζήτησε αστυνομική προστασία – Δέχεται απειλές για τη ζωή της μετά την παρουσίαση ντοκιμαντέρ για την επιρροή του ριζοσπαστικοποιημένου Ισλάμ στη γαλλική κοινωνία

Η σκιά της έχει γίνει τις τελευταίες ώρες μια ομάδα αστυνομικών καθώς μετά την παρουσίαση ενός ντοκιμαντέρ για το ριζοσπαστικοποιημένο Ισλάμ, η γοητευτική Γαλλίδα δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ δέχεται απειλές για τη ζωή της.

Η 34χρονη Οφελί παρουσίασε πρόσφατα ένα ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο: «Zone Interdite» (Απαγορευμένη Ζώνη), σχετικά με τον τρόπο με την επιρροή του ριζοσπαστικοποιημένου Ισλάμ στη γαλλική κοινωνία.

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται δε ένα εστιατόριο όπου δίνονται στις γυναίκες καμπίνες για να φάνε μακριά από τους άνδρες και ένα κατάστημα παιχνιδιών που πουλά απρόσωπες κούκλες για να συμμορφωθεί με τις αυστηρές ερμηνείες του Ισλάμ που απαγορεύουν την απεικόνιση χαρακτηριστικών του προσώπου.

Σε ένα κλιπ που κοινοποιήθηκε στην επίσημη σελίδα του Zone Interdite στο Twitter, ο ειδικός στο ριζοσπαστικό Ισλάμ, ο καθηγητής Bernard Rougier κρατά τις απρόσωπες κούκλες και τα αρκουδάκια καθώς εξηγεί: «Είναι ένας τρόπος να δείξετε ότι από την παιδική σας ηλικία, θα είστε καλύτερος μουσουλμάνος από τους άλλους και υπονοεί ότι οι άλλοι δεν είναι καλοί ή αληθινοί μουσουλμάνοι.

«Και λοιπόν είναι η εισαγωγή μιας ιδεολογικής αρχής στον κόσμο της παιδικής ηλικίας…με αυτή την έννοια είναι αρκετά ανησυχητικό, ναι», λέει. Το βίντεο με κρυφή κάμερα δείχνει τον μυστικό ρεπόρτερ να πηγαίνει στα καταστήματα που πουλάνε τις κούκλες, τα οποία προσφέρουν επίσης βιβλία με τις ίδιες εικόνες.

Μίλησε επίσης με την Amine Elbahi, 26 ετών, μια μουσουλμάνα δικηγόρο από το Roubaix που βοήθησε να αποκαλυφθεί το εκπαιδευτικό ίδρυμα που έλαβε 53.000 λίρες από δημόσιο χρήμα για να διδάξει φτωχά παιδιά, αλλά κατηγορήθηκε ότι διέδιδε ισλαμικές διδασκαλίες. Η Elbahi μίλησε κατά της επιρροής του ριζοσπαστικού Ισλάμ στην ταινία και τώρα χαρακτηρίστηκε «άπιστη» και απειλήθηκε με αποκεφαλισμό.

«Με απειλούν με αποκεφαλισμό, σκίσιμο, επίθεση, επειδή έκανα μια ομιλία αλήθειας με ακάλυπτο το πρόσωπό μου, και συγκεκριμένα για την αδράνεια του δημάρχου της κομμούνας μου», είπε ο Elbahi.

À Roubaix, certains magasins de jouets vendent des poupées sans visage afin de respecter une version ultra-radicale de l’Islam qui interdit la représentation des êtres humains.
📺 #ZoneInterdite, « Face au danger de l’Islam radical, les réponses de l’État » dimanche à 21.10 pic.twitter.com/r0EtyqeYUA— M6 (@M6) January 21, 2022

Μετά την προβολή του επίμαχου ντοκιμαντέρ, οι γαλλικές αρχές έβαλαν «λουκέτο» στο εστιατόριο «Le Familial» που είχε απομονωμένους χώρους για να τρώνε μόνες τους οι Μουσουλμάνες, αν και ντόπιοι έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι τα δωμάτια αυτά δεν ήταν διαθέσιμα μόνο στις γυναίκες, αλλά σε όλους.

Η είδηση ότι το ζευγάρι έχει απειληθεί έχει προκαλέσει κατακραυγή στη Γαλλία, όπου πολλοί πιστεύουν ότι η κοσμικότητα πάνω στην οποία ιδρύθηκε η σύγχρονη δημοκρατία απειλείται από θρησκευτικές ιδεολογίες που εισήχθησαν από μετανάστες από το εξωτερικό.

Ο Έρικ Ζέμουρ, ακροδεξιός σχολιαστής και αντίπαλος του Μακρόν, ο οποίος έχει καταδικαστεί δύο φορές για εγκλήματα μίσους για δηλώσεις σχετικά με το Ισλάμ, έσπευσε να στηρίξει τη Μενιέρ αφού αποκαλύφθηκε ότι είχε απειληθεί. «Η Οφελί βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο», έγραψε στο Twitter το Σάββατο, καθώς το ντοκιμαντέρ άρχισε να συγκεντρώνει ευρεία προσοχή. «Αυτό συμβαίνει όταν δείχνεις στους Γάλλους τον εξισλαμισμό της χώρας μας. Εκατομμύρια πατριώτες την ευχαριστούν για το θάρρος της».

Πηγή:

The post Γαλλία: Ισλαμιστές απειλούν να αποκεφαλίσουν τη δημοσιογράφο Οφελί Μενιέ appeared first on Ειδήσεις, Τελευταία Νέα από Γερμανία | FindGR.de.